Extended detection & response

ESET-ovo Extended detection and response (XDR) rješenje omogućuje brzo i efikasno otkrivanje neobičnih procesa i sigurnosnih proboja te naprednu procjenu rizika, istraživanje i odgovor na sigurnosne incidente.

 

ESET Inspect

XDR komponenta platforme ESET PROTECT za sprječavanje sigurnosnih proboja, poboljšani pregled mreže i odgovor na sigurnosne incidente.

 

KARAKTERISTIKE                     PRIMJERI KORIŠTENJA                  RJEŠENJE

Zašto klijenti cijene ESET-ovo XDR rješenje?

Velikim organizacijama je neophodan pregled endpoint uređaja i uredske mreže kako bi se zaštitile od novih računalnih prijetnji, rizičnog ponašanja zaposlenika i neželjenih aplikacija. ESET Inspect omogućuje takav uvid i osigurava jedinstvenu tehnologiju zaštite zasnovanu na analizi ponašanja i reputacije pojedinih uzoraka uz korištenje ESET LiveGrid® sustava. Rezultati analize se prikazuju na pristupačan način.

Ekspertiza

EDR rješenje od pouzdanog proizvođača fokusiranog na računalnu sigurnost s 30 godina iskustva

Kvaliteta

Duboka integracija s ESET-ovim programima za računalnu sigurnost zasnovanim na tehnologiji koja je osvojila brojne industrijske nagrade

Fleksibilnost

Program koji radi i bez podešavanja, ali je dovoljno funkcionalan i za iskusne stručnjake te omogućuje detaljnu kontrolu i prilagodbu svim okolnostima

Transparentnost

Detaljan pregled svih razina mreže, uključujući zaštitu e-pošte, zaštitu od mrežnih napada, zaštitu od phishinga i sigurnost servera, s transparentnim pravilima detekcije

Primjeri korištenja

Zabrinjavaju Vas

Novi oblici ransomware-a?

Poduzećima su neophodni dodatni alati za proaktivno otkrivanje ransomware-a, kao i alati koji upozoravaju na zbivanja u mreži koja ukazuju na moguću prisutnost ransomware-a.

Zabrinjava Vas

Neželjena aktivnost u mreži i stalne prijetnje?

Neki korisnici u Vašoj mreži češće ignoriraju sigurnost od drugih – isti korisnici višekratno unose zarazu u sustav.

Zabrinjava Vas 

Nemogućnost blokiranja prijetnji?

Sustav ranog upozoravanja skreće pažnju na novu prijetnju i predlaže korake za njeno uklanjanje.

Zašto odabrati ESET-ovo XDR rješenje?

Extended detection & response

ESET Inspect

Pruža izvanredan pregled sustava i omogućuje brzu analizu sumnjivih ili neželjenih aktivnosti u mreži te odgovor na njihove uzroke.

U kombinaciji s pouzdanim proizvodima za zaštitu endpoint uređaja, ESET Inspect omogućuje:

  • detekciju naprednih prijetnji
  • zaustavljanje infekcija bez datoteka
  • blokiranje tzv. “zero-day” prijetnji
  • zaštitu od ransomware-a
  • zaštitu od ponašanja koje ne odgovara politici korištenja računalnih resursa

Što korisnici kažu o rješenju ESET Inspect?

“Potpuna zaštita uz jednostavno upravljanje”

Iskustvo korištenja je sjajno. Instalacija i upravljanje aplikacijom preko clouda su jednostavni. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora maloprodaje

“Dobar i udoban sigurnosni proizvod”

Jednostavna instalacija i podešavanje, potrebna je svega jedna dodatna integracija u glavnu konzolu. Izvrsna podrška uz najbolju stručnu pomoć. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora profesionalnih usluga

“Izvrsan europski Detect & Respond alat”

Rješenje ESET Inspect je potpuno integrirano s rješenjima za zaštitu endpoint uređaja. Instalacija je vrlo jednostavna. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora računalnih usluga

Istražite mogućnosti rješenja ESET Inspect

Višeplatformska zaštita

ESET Inspect podržava operativne sustave Windows, macOS i Linux.

Javni API

Rješenje ESET Inspect uključuje Public REST API sučelje za aplikacije koje omogućuje pristupanje i izvoz podataka o detekcijama i uklanjanju prijetnji, čime se ostvaruje preduvjet za integraciju sa SIEM, SOAR i ticketing rješenjima.

MITRE ATT&CK™

ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama s MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CK™) okruženjem, čime je omogućen detaljan uvid i u najsloženije prijetnje.

Fleksibilnost prilikom instalacije

ESET Vam dopušta da sami odlučite o načinu instalacije rješenja ESET Inspect, bilo preko vlastitih servera u lokalnoj mreži ili preko clouda.

Automatizacija i prilagodba

ESET Inspect je moguće jednostavno prilagoditi kako biste ostvarili željeni uvid i razinu automatizacije. Odaberite razinu interakcije i željenu količinu memorije za pohranu te pustite da rješenje u načinu rada za učenje pregleda Vašu mrežu i predloži optimalne postavke.

Sustav reputacija

Temeljito filtriranje zasnovano na ESET-ovom sustavu reputacija omogućuje identifikaciju svake pouzdane aplikacije. Stoga se osoblje zaduženo za računalnu sigurnost može posvetiti pravim prijetnjama, a ne lažnim detekcijama.

Pregledajte sve funkcije

 

Javni API
Rješenje ESET Inspect uključuje Public REST API sučelje za aplikacije koje omogućuje pristupanje i izvoz podataka o detekcijama i uklanjanju prijetnji, čime se ostvaruje preduvjet za integraciju sa SIEM, SOAR i ticketing rješenjima.

Siguran i jednostavan udaljeni pristup
Udaljeni pristup konzoli i endpoint uređajima je siguran i jednostavan. Veza radi brzinama koje se približavaju realnom vremenu, bez potrebe za dodatnim alatima. 

Izolacija uređaja jednim klikom
Definirajte pravila pristupa mreži kako biste brzo zaustavili širenje zloćudnih programa. Izolirajte zaraženi uređaj jednim klikom u ESET Inspect sučelju. 

MITRE ATT&CK™
ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama s MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CK™) okruženjem, čime je omogućen detaljan uvid i u najsloženije prijetnje.

Detekcija ponašanja 
Kontrolirajte aktivnost programa uz pomoć reputacijskog sustava ESET’s LiveGrid® kako biste ocijenili da li su izvršeni programi pouzdani ili sumnjivi. Moguće je i praćenje neobičnog ponašanja korisnika zahvaljujući specifičnim pravilima koja izdaju odgovarajuća upozorenja. Ovlaštenja za obavljanje određenih radnji u mreži je moguće dodijeljivati računalima koja su grupirana prema korisniku ili prema odjelu.

Označavanje
Dodijelite oznake računalima, upozorenjima, iznimkama, zadacima, izvršnim datotekama, procesima ili skriptama radi bržeg pregleda. Oznake mogu vidjeti i drugi korisnici.

Pokazatelji infekcije
Pregledajte i blokirajte module programa na temelju više od 30 raznih pokazatelja, uključujući hash, izmjene u registry-u, izmjene datoteke i mrežne konekcije. 

Mogućnost reakcije u realnom vremenu
ESET Inspect pruža mogućnost reakcije na sumnjive pojave u mreži putem jednog klika. Neke od opcija uključuju gašenje i ponovno pokretanje endpoint uređaja, izolaciju endpoint uređaja od ostatka mreže, pokretanje skeniranja, prekid procesa ili blokiranje aplikacije prema njenom hash-u. Pored toga, ESET Inspect sadrži sučelje za pristup opcijama za istraživanje i uklanjanje prijetnji u PowerShell-u.

Višeplatformska zaštita
ESET Inspect podržava operativne sustave Windows, macOS i Linux.

Potraga za prijetnjama
Koristite mogućnost pretraživanja pokazatelja zaraze te primjenite filtere kako biste poredali podatke na temelju popularnosti datoteka, reputacije, digitalnih potpisa, ponašanja ili drugih informacija. Postavljanje višestrukih filtera omogućuje automatiziranu potragu za prijetnjama te odgovor na prijetnje, uključujući i otkrivanje naprednih prijetnji i ciljanih napada. 

Otvorena arhitektura i integracija
ESET Inspect sadrži jedinstvenu tehnologiju otkrivanja prijetnji na temelju ponašanja i reputacija. Sva pravila otkrivanja je moguće jednostavno mijenjati u XML formatu kako bi se prilagodila potrebama pojedinih organizacija ili integracije sa SIEM alatima.

Sustav upravljanja incidentima
Grupirajte stavke kao što su otkrivene prijetnje, računala, izvršne datoteke ili procesi kako biste pregledali ponašanje potencijalno zloćudnih događaja kroz vrijeme. ESET Inspect automatski prikazuje sve događaje i objekte povezane sa sumnjivim aktivnostima, čime pomaže u dijagnostici i uklanjanju prijetnji.

Otkrivanje narušavanja politike korištenja računala
Blokirajte zloćudne programe na bilo kojem računalu u Vašoj mreži. Otvorena arhitektura rješenja ESET Inspect omogućuje otkrivanje narušavanja politike korištenja određenih programa kao što su torrent aplikacije, cloud spremišta podataka, Tor preglednici ili drugi neželjeni softver.

Napredna klasifikacija prijetnji
Postavite razinu prioriteta pojedinih alarma dodjelom vrijednosti koja odgovara ozbiljnosti incidenta, čime se omogućuje brza identifikacija računala s većom vjerojatnošću pojave sigurnosnog incidenta. 

Lokalno prikupljanje podataka
Pregledavajte iscrpne podatke o novim modulima, ukljčujući vrijeme pokretanja, korisnika koji ga je pokrenuo, vrijeme mirovanja i uređaje koji su napadnuti. Svi podaci su spremljeni lokalno kako bi se spriječio gubitak osjetljivih podataka. 

“Root Cause” analiza (analiza osnovnih uzroka)
Jednostavno pristupite analizi osnovnih uzroka i stablu povezanih procesa za sve potencijalno neželjene aktivnosti u mreži. Pristupite željenoj razini detalja kako biste donijeli odluku o reakciji na temelju objašnjenja dobroćudnih i zloćudnih uzroka određene pojave u mreži.

Predanost najvišim standardima u industriji

ESET je kategoriziran kao ‘Major Player’ u području zaštite endpoint uređaja

Saznajte više

ESET je primio brojne nagrade na nezavisnim testovima rješenja za računalnu sigurnost

Pogledajte rezultate testova

ESET je kategoriziran kao ‘Top Player’ u području zaštite endpoint uređaja 

Saznajte više

ESET je primio brojna priznanja korisnika širom svijeta

Saznajte više

ESET je kategoriziran kao ‘Established Vendor’ u području zaštite endpoint uređaja

Saznajte više

ESET aktivno doprinosi razvoju sustava MITRE, a rješenje ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama s MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CKTM) okruženjem. 

ESET je usklađen s ISO/IEC 27001:2013 standardom – međunarodno priznatim sigurnosnim standardom u području upravljanja računalnom sigurnošću. Pregledajte certifikat ovdje

ESET sustavno izrađuje proizvode i usluge prema zahtjevima korisnika i pravilima regulative koji se odnose na upravljanje kvalitetom u skladu s ISO 9001:2015 certifikatom. Pogledajte certifikat ovdje

Zaštićen od 2017. godine, više od 9000 korisnika

Zaštićen od 2016. godine, više od 4000 korisnika e-pošte

Zaštićen od 2016. godine, više od 14000 endpoint uređaja

Partner od 2008. godine

Povezane informacije i dokumenti

Pregled rješenja

Preuzmite pregled rješenja ESET Inspect.

Preuzmite PDF

Istraživanje prijetnji

Otkrivanje i istraživanje prijetnji u službi računalne sigurnosti.

Saznajte više

Primjeri korištenja

Što naši korisnici cijene u rješenju ESET Inspect?  

Preuzmite primjer korištenja

Tražite druge opcije zaštite?

PREPORUČENO
Centralizirano upravljanje
Endpoint zaštita
Zaštita datotečnog servera
Full Disk Encryption
Cloud Sandbox
Zaštita servera e-pošte
Zaštita Microsoft 365 računa
Endpoint Detection and Response
Više informacijaViše informacijaViše informacija

Niste sigurni koje rješenje Vam odgovara?